Danske priser på ny Skoda Scala

Škoda Scala kommer snart til Danmark med nyt design og priser fra 214.995 kr. Samtidig får den sportslige hatchback mere udstyr.

Sportsligt ydre, rummeligt indre. Det er den helt korte beskrivelse af Škoda Scala, som snart kommer til Danmark med opdateret design og mere udstyr.

Škodas hatchback, som i motorvarianter, interiør og udstyr er søstermodel til Kamiq, har fra start været en ener blandt hatchbackmodellerne på det danske marked. Ikke alene kan den fås med forlænget glasbagklap, som bidrager til bilens sportslige udtryk. Karrosseriet er også forlænget, så Scala nærmer sig en stationcars rummelighed. Uden at gå på kompromis med benpladsen ved bagsædet har Scala et bagagerum på hele 467 liter, og det gør den til en af de mest rummelige hatchbacks på det danske marked.

Al den plads kan man stadig glæde sig over i den nye Scala, som fortsat er 4.362 mm lang, 1.793 mm bred og 1.514 mm høj. Den udvendige opdatering af Škodas familiebil i ‘Golf-klassen’ handler primært om et redesign af fronten, hvor især den nye kølergrill springer i øjnene. Bl.a. er de Škoda-karakteriske lodrette ribber nu skiftevis i matsort og glossy-sort. Desuden er forkofangeren blevet redesignet, og topper man det hele op med TOP LED Matrix-forlygter, som er en nyhed til Scala, får Scala sit ultimative sportslige udtryk.

I kabinen er der fokus på nye materialer. Dels fås den opdaterede Scala med nye indtræk, dels er der delvist anvendt plantematerialer som hamp og Hibiscus-planten kenaf i dørpanelerne, ligesom der indgår genbrugsmaterialer i indtræk, loft og måtter.

Udstyrsniveauerne Essence og Selection

Den største nyhed i kabinen er det 8” store digitale cockpit og den 8,25” store infotainmentskærm, der er standardudstyr i både Essence og Selection. Det er de to udstyrsniveauer, som den nye Scala tilbydes med i Danmark. Derudover har Essence vejskiltegenkendelse, aircondition, fartpilot med hastighedsbegrænser, parkeringssensor bag, elruder for og bag, tågeforlygter, højdejusterbare forsæder og varme i forsæder og sprinklerdyser ved forruden.

Selection har yderligere udstyr i form af 16” alufælge, adaptiv fartpilot, klimaanlæg med to zoner, trådløs Apple Carplay/Android Auto, parkeringssensor for og bag, bakkamera, nøglefri Easy Start, 2-eget multifunktionsrat med varme, el-indfældbare sidespejle med automatisk nedblænding i førersiden, regnsensor, mørktonede ruder bag, nedblændeligt bakspejl, Lane Assist, LED-baglygter med dynamisk blinklys og forlænget glasbagklap, som gør Selection-udstyrsvarianten endnu mere sportslig

Priser fra 214.995 kr.

Priserne starter ved 214.995 kr. for en 1.0 TSI 95 hk Essence, mens samme motorvariant med Selection-udstyr koster fra 249.995 kr. Vil man have flere hestekræfter, er der en 1.0 TSI 115 hk DSG Essence fra 239.995 kr., mens man kan vælge motoren med manuelt eller DSG-gear som Selection fra henholdsvis 259.995 kr. og 274.995 kr. Topmodellen er Scala 1.5 TSI 150 hk DSG Selection, som koster fra 299.995 kr.

Danmarkspremiere 20.-21. april

Standardudstyret kan suppleres med forskellige udstyrspakker. F.eks. er der en Teknologi-pakke til Essence med trådløs Apple Carplay/Android Auto, armlæn mellem forsæderne med to USB-C-stik til bagsædepassagererne og otte højttalere til 7.495 kr.

En anden udstyrspakke er Lys og Syn Plus, som indeholder TOP LED Matrix-forlygterne, der tilpasser lyset automatisk til kørselsforholdene og medtrafikanterne. Den kan tilkøbes til Selection og koster 11.995 kr.

Den nye Scala og den nye Kamiq får danmarkspremiere i weekenden 20.-21. april, hvor Škoda-forhandlerne har Åbent Hus.

Bilen er vist med ekstraudstyr. Priser er vejl. udsalg. Forbrug v/bl. kørsel: 18,2-19,2 km/l. CO2 117-123 g/km. CO2-ejerafgift 640-680 kr. Energiklasse: A+


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk